Om möjligt så tränar man för att bli stark eller smal – dessutom får man ett antal oväntade fördelar.

1. Det sägs att cancerrisken minskar - kanske stämmer, vem vågar att riskera att det är båg. Genom att träna regelbundet minskar du risken för att du drabbas av cancer, samtidigt som tillväxten av tumörer saktas ner. De där timmarna du lägger på träningen varje vecka är alltså långt ifrån ytliga.

2. Du blir mindre stressad
Det kanske inte känns särskilt lockande att försöka hinna med ett träningspass när du har fullt upp på jobbet, med familjen och allt annat som hör till livet. Men faktum är att det faktiskt kan vara extra viktigt, eftersom träning minskar stress och ångest, vilket gör att du blir bättre på att hantera situationen.

3. En super bra - enkel - träningsmetod är kroppsviktsträning, då menas alltså träning med sin egna kropp, de flesta gånger helt utan fysiska redskap. Fördelarna är att det behövs inga redskap som kostar oändligt mycket pengar - variationerna med att träna med kroppen är hur många som helst och kan naturligtvis kombineras ihop med styrketräning med vikter om man vill. Detta sättet att träna gör att man lär känna sin egen kropp på ett sätt som träning med exempelvis (endast) vikter inte kan åstadkomma. Kombination sägs vara "Underbar" bra träning!

Start     Kontakt   Privacy-Policy

Med reservation för skrivel, stavfel, felaktiga uppgifter eller miss av kritiska uppdateringar. www.112.nu är en informativ webbplats.

 

Please publish modules in offcanvas position.