Vilka är egentligen Sveriges viktigaste telefonnummer? Har du koll?

Vi som gillar prylar

Kolla in de coolaste, snyggaste och mest innovativa prylarna på marknaden.  Här hittar du kontinuerligt nya prylar och elektronik som passar alla. Ibland, när vi ser bilder på nya prylar eller galna futuristiska idéer, tänker vi - om 10 år kanske de här prylarna är inne och eftertraktade. Men så är det inte. Majoriteten finns redan på marknaden. Galet, Crazy och häftigt! Vi varnar för våldsamma habegär! På semestern måste mobilen och kameran med, 6 av tio personer vill vara anträffbara under semestern och kan inte undvara att ha mobilen med sig på resan. 

Här är semesterns viktigaste - ha med  -  prylar:

1. Kamera                          68 %
2. Mobiltelefon                   60 %
3. Musikspelare                  17 %
4. Dator                             12 %
5. Videokamera                   9 %
6. Data/tv-spel                    2 %
7. Läsplattan                       2 %
8. Kan vara utan alla           12 %

De senaste nyheterna om prylar och digital livsstil från IDG.se.

 1. Nya 65-tummaren med 4k-oled från Sony delar de flesta egenskaper med den modell vi testade förra hösten. Men Sony har tänkt till och stramat upp designen till något både snyggare och mer traditionellt.

 2. En ohelig blandning av Minecraft, The Sims och Dragon Quest. Vem kunde tro att det skulle bli så här lyckat?

 3. Välkommen till året 198X. En tid då Japan var ett teknikmecka som låg ljusår före alla andra länder, och en tid då arkadhallar var lika förfärliga som ninjor.

 4. Amerikanska Netflix utbud är oftast bättre än det svenska, men eftersom Netflix blockerar vpn-tjänster är det svårt att komma åt. Här har vi samlat vpn-tjänsterna som fortfarande fungerar, eller aktivt jobbar på att fungera.

 5. Vill du ha bio i trädgården i sommar? Med ljus- och ljudstarka miniprojektorn GV1 finns möjligheten. Men inte utan lite krångel.

 6. Justin Roiland, som bland annat varit med och skapat succén Rick and Morty, ligger bakom plattformsäventyret Trover Saves the Universe. Det märks.

 7. Bluetooth-högtalare är populära som aldrig förr, men det är inte alltid lätt att välja rätt. Här är de bästa högtalarna du kan köpa just nu.

 8. Sonys nya 85-tummare med va-panel bjuder på vass bildhantering och livfulla färger. Är det nog för att bli ett fullgott oled-alternativ?

 9. Nu har även Sega hakat på trenden med miniatyrer av retrokonsoler. Nästa konsol som får suffixet "Mini" är deras klassiska kultmaskin Mega Drive, och vi kollar in den på E3-mässgolvet.

 10. En riktigt bra 4k-tv kostar inte en förmögenhet längre. Speciellt om vi håller oss till 55-tums-storlek eller mindre. Här är fem modeller med högklassig bild för max 15 000 kronor, men som erbjuder varierande andra kvaliteter.

 11. Med alla förare, team och banor från årets säsong, historiska tävlingar och finslipad körkänsla, är Moto GP 19 ett fullmatat paket till sportens fans.

 12. Vad passar egentligen bättre än att kunna ta med sig hela sin boksamling på språng? Med en kompakt e-boksläsare är detta fullt möjligt. Det bästa av allt är att du inte ens måste hitta en fysisk bokhandel eller ett bibliotek för att få tillgång till nya böcker.

 13. Playstation VR Worlds gav oss ett smakprov på vilka upplevelser som vr-tekniken kunde bjuda på. Nu har det bästa teknikdemot vuxit ut till ett komplett spel.

 14. Funderar du på att investera i en 4k-tv? Och behöver du hdr? Här är allt du behöver tänka på innan du slår till på en ny tv.

 15. Kinesiska Yi går in på smarta hemmet-marknaden med det nya varumärket Kami. Vi har testat ett intressant paket med basstation och två kameror.