Vilka är egentligen Sveriges viktigaste telefonnummer? Har du koll?

Ekonomi Nyheter

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett storförvärv av Aleris och ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Svd Börsplus köpråd kvarstår dock.
 2. USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500.
 3. Betong finns överallt i vår infrastruktur och våra byggnader och står för väldigt stora värden och viktiga funktioner. För att ta tillvara på betongen på ett hållbart och bra sätt har livslängden en nyckelroll.
 4. Storbritanniens premiärminister meddelar att hon avgår redan i början av juni.
 5. Europaräntorna handlas kring oförändrat på fredagen medan euron har stärkts sedan svensk stängning på torsdagen.
 6. Finansmannen George Soros har köpt aktier motsvarande 3 procent av kapitalet i den schweiziska, problemdrabbade förvaltaren Gam Holding.
 7. Stockholmsbörsen har inlett veckans sista handelsdag med en viss uppåtrekyl från torsdagens branta nedgångar.
 8. Bostadsbyggandet under det första kvartalet blev lite starkare än väntat, vilket tyder på att byggandet inte kommer att minska fullt lika mycket i år som tidigare väntat och på samma sätt kommer bostadsinvesteringarna inte tynga BNP fullt lika mycket som beräknat.
 9. Credit Suisse drar upp Ericssonaktien till outperform och höjer dessutom riktkursen.
 10. Industrivärden gjorde sitt största köp av A-aktier i Volvo på flera år under torsdagen.
 11. Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagen med en uppgång efter torsdagens tunga fall i spåren av oron kring handelssamtalen.
 12. En viss återhämtning skönjs för oljepriset på fredagsmorgonen efter torsdagens tunga tapp som följde på USA-lagerdata och handelsoro.
 13. Asiatiska börser uppvisar en blandad utveckling på fredagen och går mot en tredje raka vecka med nedgång när fokus fortsatt ligger på handelskonflikten.