Vilka är egentligen Sveriges viktigaste telefonnummer? Har du koll?

Ekonomi Nyheter

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. USA-börserna väntas kunna stiga under fredagens inledande handel och därmed fortsätta torsdagens positiva trend.
 2. Fastator, ett investmentbolag specialiserat på fastighetssektorn, har engagerat EY för att tillföra operativa resurser i arbetet med att påskynda processen för att byta lista från First North till Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudmarknad. Det framgår av ett pressmeddelande.
 3. Fastighetsbolaget Hemfosas ansökan om avnotering från Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholms huvudlista, har godkänts.
 4. Klädbolaget H&M har tecknat ett franchise-avtal med Hola Moda i Centralamerika. Den första H&M-butiken kommer att öppnas i Panama i slutet av 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.
 5. Bolagets starka orderingång i fjärde kvartalet har övertygat banken om den långsiktiga potentialen, enligt en analys daterad den 16 januari.
 6. Stockholmsbörsen stärktes under fredagen och fortsatte därmed att klättra från torsdagens rekordnivå. Boliden var en vinnare bland storbolagen och Sobi lyfte efter torsdagens omvända vinstvarning.
 7. Nu är det dags att nominera kandidater till årets tävling! Har du ett bra tips på en bolagsjurist som gjort något utöver det vanliga? En person som hjälpt till att skapa mervärde för just ditt företag?
 8. Belysningsbolaget Fagerhults aktie har inte alls hängt med i börsuppgången och det är helt i sin ordning givet att verksamheten gått på lågvarv. Men pilar pekar numera uppåt snarare än nedåt vilket kan bädda för en revansch. Det skriver Börsplus i en analys på fredagen.
 9. HSBC varslar 100 anställda inom aktiehandel vid deskar i Kontinentaleuropa, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
 10. Medicinteknikbolaget Qlife Holding siktar på att göra debut på Nasdaq First North i början av mars.
 11. Nasdaq Stockholm har beslutat att stoppa handeln i fastighetsbolaget Hufvudstaden C-aktier tills vidare med hänvisning till lagen om värdepappersmarknaden. Det framgår av ett börsmeddelande.
 12. Fastighetsteknikbolaget Raybased redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en ökad förlust.
 13. Stockholmsbörsen har inlett fredagen i dur och adderat ytterligare till torsdagens rekordnivå. Rekommendationsförändringar gav avtryck på listorna och Sobi fortsatte stiga efter torsdagens omvända vinstvarning.
 14. Det norska biometribolaget Next Biometrics har fått en order på biometriska fingeravtrycksläsare i Indien värd 750.000 dollar.
 15. Carnegie sänker sin rekommendation för Holmen till sälj från behåll. Riktkursen dras ned till 220 från 235 kronor.